
Herkese merhaba, sunucu tarafı için Kotlin ile ilgili serinin bir parçası olan bu ilk makalede, bir Rest API’nin nasıl oluşturulacağını göstereceğiz. Kotlin ve Bahar Botu karmaşık olmayan bir şekilde.
Bu makale için, Oyuncu bilgilerini depolamak ve almak için basit bir Rest API oluşturacağız.
kullanacağız MySQL veritabanımız olarak, JPA ve veritabanından verilere erişmek için Hazırda Beklet.
Spring boot uygulamamızı aşağıdaki gibi bir IDE’de oluşturabiliriz. IntelliJ FİKİR veya web sitesini kullanarak: start.spring.io.
Bizim durumumuzda kullanacağız start.spring.io Projeyi oluşturmak için web sitesi.

Proje ile ilgili bilgileri doldurunuz, Bahar Ağı, Yay Verileri JPA ve MySQL Sürücüsü bağımlılıklar ve oluştur’u tıklayın veya klonlama/indirme GitHub’ımdan başlangıç projesi.
İndirdikten sonra veya klonlama proje, IDE’nizde açın/içe aktarın (benim durumumda IntelliJ IDEA).
Pom.xml dosyası
Bağımlılıklar bölümü
Yukarıda API’mizin bağımlılıklarını görebiliyoruz, bu bağımlılıklar Kotlin, Spring ve MySQL veritabanı ile düzgün çalışmamızı sağlıyor.
bölüm oluştur
POM.xml dosyasının derleme bölümünde eklentileri bulabiliriz. Bahar ve JPAve ayrıca varsayılan olarak tüm sınıflar nihai olduğundan ve Kotlin Veri Sınıflarında hiçbir argümanın oluşturulmasına izin vermediğinden, Kotlin’de açık sınıfa izin vermek için derlemeye izin verecek bağımlılıklar.
Ana dosya
Ana dosyada, açıklamalı sınıfı görebiliriz. @SpringBootUygulaması ve yay uygulamasını çalıştırmak için ana yöntem.
Veritabanını Yapılandırın
API’miz için veritabanını yapılandıracağız, bunun için application.properties dosyasında yapılandırmaları aşağıya koyun.
Her satırın ne anlama geldiğini görelim:
- spring.jpa.database — Veritabanı tipinin ayarlanması,
- yay.veri kaynağı.url — Veritabanının URL’sini ayarlama,
- yay.veri kaynağı.kullanıcı adı — Veritabanı kullanıcı adının ayarlanması,
- spring.datasource.password — Veritabanı şifresinin ayarlanması,
- spring.jpa.show-sql — SQL sorgusunun loglarda gösterilmesini Etkinleştirme/Devre Dışı Bırakma (Doğru/Yanlış)
- spring.jpa.hibernate.ddl-auto — Etki alanı modelindeki değişikliklere dayalı olarak veritabanı şemasını güncellemek için Hazırda Beklet’i ayarlama.
MySQL kurulumunuza göre kullanıcı adı ve şifreyi kullanın
modeli
adında bir veri sınıfı oluşturalım. oyuncuve ile açıklama ekleyin @Varlıkbu, bu sınıfın veritabanı tablomuzda eşleneceği anlamına gelir, @Masa ek açıklama, özel tablo adını ayarlamaktır (varsayılan olarak tablonun adı sınıftan aynıdır), ve @İD kimliği tanımlamaktır.
depo
Şimdi JPA depomuzu oluşturalım, önce bir arayüz oluşturalım. Oyuncu Deposunot ekle @Depo ve uzanır JpaRepository modeli ve kimlik veri türünü ileterek.
Hizmet
Ardından, JPA deposunun yöntemlerini kullanarak veritabanında işlemi gerçekleştirmek için tüm yöntemleri içeren bir hizmet sınıfı oluşturacağız:
- getAll() işlevi— veritabanından tüm kayıtları alacak,
- getById() işlevi— kimliğe dayalı olarak veritabanından bir kayıt alacak veya belirli bir kimliğe sahip Oyuncu yoksa bir istisna atacak,
- create() işlevi— veritabanında bir kayıt oluşturacak,
- kaldır() işlevi— Kimliğe dayalı olarak veritabanından bir kaydı kaldıracak veya belirli bir kimliğe sahip Oyuncu yoksa bir istisna atacak,
- update() işlevi— Kimliğe dayalı olarak veritabanından bir kaydı günceller veya belirli bir kimliğe sahip Oyuncu yoksa bir istisna atar.
Denetleyici
Son olarak, oyuncu oluşturmak, manipüle etmek ve silmek için uç noktalar sağlayacak REST denetleyicisini oluşturacağız. Bunun için kontrolöre @ ile açıklama eklememiz gerekiyor.RestController söylemek bu sınıfın istekleri işleyebildiğini ve ayrıca @ ile açıklama ekleyinİstekEşleme yolu tanımlamak için.
Gelenleri işlemek için HTTP istekleri, biz gibi bahar sağlanan ek açıklamaları kullanıyoruz @GetMapping, @PostMapping, @DeleteMapping ve @PutMapping.
Şimdi, IDE’deki çalıştır düğmesine tıklayarak veya aşağıdakileri kullanarak terminal komutuyla uygulamamızı başlatmamız gerekiyor: mvn yaylı önyükleme:çalıştır
Varsayılan olarak, yaylı önyükleme uygulaması 8080 numaralı bağlantı noktasında başlar
Şimdi API’mizi test etme zamanı.
POST—Oyuncu Oluşturma
GET — Tüm Oyuncuları Alın
GET — Kimliğe Göre Oyuncu Alın
GÜNCELLEME — Oynatıcıyı Güncelle
SİL — Oyuncuyu Sil
Kodun tamamını GitHub depomda kontrol edebilirsiniz. burada.
Bu yazıyı okuduğunuz için teşekkürler! Beğendiyseniz ve sunucu tarafı için Kotlin hakkında daha fazla gönderi istiyorsanız lütfen 👏🏿 yapın.